GoPro accessoires - Action camera accessoires

Ben je op zoek naar voordelige Action en GoPro accessoires? Klik op een foto uit het menu om door te gaan de producten.
Lees meer

GoPro accessoires – Action Cam accessoires

De meest populaire camera is tegenwoordig toch echt wel de Action Camera, waarvan de GoPro als merk wel de bekendste is. In de loop van de tijd heeft deze type camera meerdere benamingen gekregen, wat eigenlijk allemaal op het zelfde neer komt. Ze worden wel Action Cam, Action, actie of sport camera genoemd. Wij willen jullie in dit artikel verder mee nemen in de wereld van de Action Camera oftewel de GoPro. Als we in dit artikel spreken over de Action camera of de GoPro dan bedoelen wij hetzelfde. Voordat je over gaat tot aanschaf van een Action camera of de accessoires er voor, maar je wenst toch net even wat meer informatie, lees dan vooral verder. Waar gaan we het over hebben? Een stukje geschiedenis, de Action Camera versus de GoPro, de GoPro accessoires en we geven jullie advies omtrent gebruik en aanschaf.

Uitleg GoPro accessoires (Engels ondertiteld)

Nieuwsgierig naar onze Blog over GoPro accessoires en dat deze niet duur hoeven te zijn? Klik dan HIER

GoPro action camera en het ontstaan er van

Laten we als eerst een stukje terug in de tijd gaan, ergens rond 2002 zij we dan beland. De ondernemer en fanatieke surfer Nick Woodman was op surfreis naar Australië. Tijdens een van zijn surfsessies aan de Australische kust ontstond bij hem het idee dat het geweldig zou zijn om zijn surf avonturen in “first person” op het water te kunnen filmen. Echter 1 probleem, een echt geschikte camera was hier nog niet voor. Er bestonden die tijd zeker wel waterdichte camera’s, echter waren deze niet compact genoeg. Laat staan dat je zo een camera mee moet zeulen op je surfboard, echt gebruiksvriendelijk is dat niet.

Terug van zijn surfreis besloot Nick Woodman werk te maken van zijn idee. Hij richtte zijn bedrijf “Woodman Labs, Inc.” op en ontwikkelde de GoPro camera, de geboorte van de Action Camera was toen een feit. Niet heel veel later werd de bedrijfsnaam verandert in “GoPro, Inc.”, de naam die het bedrijf nu nog steeds hanteert en tevens als merknaam geregistreerd is.

In de loop van de tijd heeft GoPro diverse Action Camera’s ontwikkeld waarvan de Hero serie wel 1 van de bekendste is. En zoals altijd, bij ieder geweldig idee zijn er producenten die jouw idee uiteindelijk overnemen. Dat laatste is en was zeker geen slechte ontwikkeling, zeker niet voor de Action Camera zelf, daar over lees je zo meteen meer.

GoPro action camera, het nut van deze type camera

Dat de uitvinding van de Action Camera een geweldig iets is willen wij jou graag duidelijk gaan maken. Wanneer jij graag je avonturen op beeld wil krijgen is in veel gevallen een doorsnee camera niet altijd even handig. Bij het filmen zal je met een gewone (compact) camera je handen niet vrij hebben, maar met de GoPro en andere action camera’s wel. De Action Camera wordt standaard geleverd met een aantal accessoires. Vaak zijn dat een fietsbeugel waar je de Action Camera aan kan bevestigen en wat bevestiging mounts met 3M stickers. Over de Action Cam accessoires zullen wij later meer vertellen.

Of je nu ontzettend sportief bent, of je gaat graag op pad en je houd je handen graag vrij tijdens het filmen, dan is de Action Camera zeker iets voor jou. Als mountainbiker, hardloper en zelfs bergbeklimmer het maakt niet uit. Je kunt de camera zo bevestigen met de vele accessoires, dat jij je handen vrij kan houden en toch mooie beelden kan schieten. Het belangrijkste van het geheel is dat de camera zeer compact en gebruiksvriendelijk is, hij is niet alleen klein van formaat maar ook licht van gewicht. En met de vele manieren van bevestigen maak deze camera zich uniek en bijna overal inzetbaar.

Laten wij een paar voorbeelden geven als het gaat om het gebruik van de Action camera accessoires. Als hardloper is het comfortabel om een borstband als accessoire te gebruiken, je klikt eenvoudig je GoPro of action camera vast aan de borstband en filmen maar. Voor het gebruik van een borstband is een J-Hook als bevestiging stuk aan te raden. Hiermee plaats je de camera een paar centimeter naar voren waardoor je meer ruimte creëert om de camera gemakkelijker in de gewenste positie te krijgen. Een surfer kan zijn Action Cam ook aan een borst of hoofdband bevestigen, echter is het zelfs ook mogelijk om de camera aan een surfboard te bevestigen. Wil jij unieke beelden schieten vanaf bijvoorbeeld de punt van je surfboard? Het kan allemaal met de GoPro en Action Camera. En als laatste voorbeeld, de snorkel en duik fanaat, ben jij er zo een? Dan is de GoPro of Action Camera ook zeker voor jou bedoeld. Stel je gaat op vakantie en je bent van plan in zee lekker te gaan zwemmen, snorkelen of zelfs duiken met perslucht, dan wil je dat natuurlijk graag op beeld hebben. Een GoPro of een Action camera worden altijd geleverd met een stof en water dichte behuizing, een ontzettend belangrijk accessoire die je in veel gevallen ook nodig zult hebben. Je plaatst bijvoorbeeld de camera op een drijvend handvat bevestiging, zo kun je al zwemmend filmen. Laat je het handvat per ongeluk los, geen paniek, handvat bevestigingen bedoeld voor in het water zijn drijvend. Daarnaast zijn ze ook fel van kleur zodat jij je camera snel weer terug vind aan het oppervlak van het water.

GoPro – Action camera en de accessoires

We hebben al drie voorbeelden gegeven over de mogelijkheden van de vele GoPro accessoires, maar om dat de mogelijkheden zo breed zijn gaan we hier wat verder op in. Om een klein beetje orde te scheppen in de chaos van de vele GoPro accessoires verdelen wij deze op in een aantal categorieën. Daarbij moeten we wel zeggen dat veel accessoires geschikt zijn voor meerdere doeleinden.

GoPro watersport accessoires

GoPro bevestiging hulpstukken

GoPro hoofd en borstbanden

GoPro laad en data bekabeling

Ter info: alle accessoires die Kabel4U.nl aanbied zijn universeel. Ze zijn geschikt voor de GoPro maar ook voor de meest voorkomende Action camera’s. Het fijne is dat de accessoires grotendeels universeel zijn gebleven, waardoor ze voor de meeste merken te gebruiken zijn.

Voor de watersport liefhebbers zijn er genoeg GoPro accessoires te vinden, ook bij Kabel4U.nl. Zo heb je een veiligheidskoord die je als extra bevestiging kunt gebruiken op een surfboard. Wanneer jij je camera op een surfboard plaats dan dien je wel extra maatregelen te nemen tegen verlies of schade, dat laatste wil je natuurlijk voorkomen. Je plakt de camera mount (bevestiging) met een 3M sticker vast op je board, vervolgens druk je er een J-Hook of Quick Release Buckle in de mount vast. Daar boven op kan je de GoPro of andere Action camera aan vast monteren met een speciale schroef. In principe ben je dan al klaar om fijn te gaan filmen, echter kan het altijd voorkomen dat de sticker losraakt van je board en dan ben jij je camera kwijt. Plak daarom altijd aan de achterkant van je camera behuizing een drijvend kussentje, deze zijn voor watersport activiteiten speciaal ontworpen. Raakt de camera dan toch los van je board dan blijft deze drijven op het water, de kleur van zo’n kussentje is vaak rood zodat je hem makkelijk terug kunt vinden. Wil je het helemaal veilig doen, gebruik dan ook een veiligheidskoord als extra bevestiging aan je board. Het koord bevestig je aan de camera en de 3M plakker op het board. Verder zijn er nog drijvende polsbanden en waterbestendige selfie sticks te verkrijgen. Wil je geen last van condens in je waterdichte behuizing? Gebruik dan de “Anti Fog” doekjes speciaal ontworpen voor Action Camera’s.

Hoofd en borstbanden zijn er in vele maten en kleuren te verkrijgen. Een hoofdband wordt ook wel “Head Strap” genoemd en een borstband een “Chest strap”. Het is vrij gebruikelijk om benamingen voor Action camera accessoires in het Engels te vertalen. Wil je wat opzoeken omtrent de Action Camera of de GoPro op internet, zoek dan eventueel ook in het Engels.

Wat betreft de laadkabel voor de Action Camera is de Micro USB de meest standaard vorm, echter is deze ook geschikt om data (film beeld) over te zetten naar bijvoorbeeld een PC. Ga je liever voor een hoge kwaliteit data verzending dan zit er altijd een HDMI aansluiting op de GoPro of Action Camera. Let wel, de aansluiting kan verschillen, een Micro HDMI of een Mini HDMI aansluiting kan standaard zijn.

Welke GoPro of action camera is geschikt voor mij?

GoPro

Als je voor de hoogste kwaliteit en de meest uiteenlopende opties gaat dan is de GoPro iets voor jou. Deze camera’s zijn wel een behoorlijk stuk duurder dan een doorsnee standaard Action Camera. De GoPro Hero 7 is rond de 350 euro te verkrijgen, terwijl een standaard Action Camera doorgaans tussen de 50 en de 150 euro te verkrijgen is. GoPro camera’s worden naast particulier gebruik ook veel ingezet in de professionele film industrie. Dit vanwege de vele opties wat later bij het bewerken van de filmbeelden ten goede komt.

Standaard Action Camera

Wil je na het lezen toch graag beschikking hebben over een Action Camera? Maar geen zin om honderden euro’s uit te geven? Tussen de 30 en de 65 euro kan jij bij Kabel4U.nl een kwalitatief fijne Action Camera bestellen. Alle benodigde opties voor recreatief gebruik zitten er op of bij. Filmen in Full-HD of zelfs 4K het is gewoon mogelijk.  

Puluz, het merk wanneer je kwalitatief voordelige GoPro accessoires wil.

Wij van Kabel4U.nl zijn officieel dealer van het merk Puluz en zijn zoals zodanig ook geregistreerd bij onze leverancier/producent die merkhouder is van het merk Puluz. Vanwege deze status en de grote afnames die wij doen, kunnen wij de GoPro accessoires aanbieden tegen groothandelsprijzen maar dan voor de consument. Dit voordeel behouden wij dus niet voor ons zelf, maar geven het weg aan onze klanten.     

Conclusie  

Vanwege het compacte formaat, zijn lichte gewicht en de vele accessoires is de Action Camera tegenwoordig de meest populaire camera binnen de consumenten elektronica. De camera’s zijn in diverse prijsklassen te vinden en daardoor voor het grote publiek ook betaalbaar, zodat een aanschaf leuk blijft.

Bestel jij je camera of de accessoires voor de GoPro bij Kabel4U.nl, dan durven wij te stellen dat je bij ons het goedkoopst uit bent.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »