GoPro kabel en adapter

11
Op zoek naar een laad en data kabel voor de GoPro of een ander Action Camera merk? Groot assortiment, kleinste prijzen bij Kabel4U.nl.
Lees meer
Sorteer op:

GoPro kabel voor laden en data

Zonder een laad en data kabel kom je niet ver met je GoPro of ander merk action camera. Een GoPro kabel kun je vaak voor twee doeleinden gebruiken, voor het opladen van je accu en voor het versturen van de data zoals filmbeelden. De meest gebruikte laadkabel voor de GoPro is wel de Micro USB kabel, echter kan dit ook een USB-C kabel zijn of een heel ander type kabel. Welk type laadkabel je dient te gebruiken hangt af van merk en type action camera. 

Ook al is het mogelijk om met de laadkabel film bestanden over te zetten naar bijvoorbeeld een PC of TV, is het raadzaam wanneer mogelijk een betere video – data kabel te gebruiken. Wanneer er geen HDMI (mini of micro) aansluiting als video aansluiting aanwezig is, dan kun je de beelden gewoon over zetten met de Micro usb kabel. Echter raden wij dan aan om de SD kaart met de data in een SD kaartlezer te stoppen en deze aan te sluiten op bijvoorbeeld een PC. Dit uiteraard alles om de beste beeldkwaliteit te waarborgen. 

GoPro kabel, welke en waar voor te gebruiken 

Welke laad en data kabel je nodig hebt voor een action camera zoals de GoPro hangt puur af van het merk en de type camera die jij bezit. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een action camera mogelijk meerdere aansluitingen bezit voor zowel laden als data overdracht. Als we kijken naar ons instap model action camera van 31.95 dan is deze summier uitgerust met een enkele Micro USB aansluiting. Voor het laden en het synchroniseren van data naar een PC dien je voor beiden de Micro USB kabel te gebruiken. Echter zoals we eerder aanraden is het beter om te werken met een SD kaartlezer voor de beste beeldkwaliteit. 

Verder kan het zo zijn dat jouw action camera een mini of micro HDMI aansluiting heeft, deze is puur bedoeld om de beelden live te bekijken op een groter scherm of over te zetten naar een ander apparaat. Het is aan te raden om een HDMI kabel te gebruiken die 4K Ultra-HD kwaliteit ondersteund, het verschil in prijs met een standaard HDMI kabel is tegenwoordig minimaal. 

Wanneer je een laad en of data kabel gebruikt is het verstandig om een kabel te gebruiken die 480 Mbps (megabyte per seconde) kan transformeren. Dit voorkomt fouten bij het synchroniseren en het helpt aan een snelle verzending van de bestanden. 

Conclusie

Bestel je laad en of data kabel voor de GoPro veilig, eenvoudig online bij Kabel4U.nl. Je bent zeker van hoogwaardige kwaliteit tegen een lage prijs. Voor 16:00 uur besteld is de volgende dag in huis, verzendkosten zijn laag, namelijk 1,95. Indien je voor 25 euro of meer besteld is de verzending gratis!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »