Digitaal Coaxiaal Kabel nodig?

3
Hieronder ziet u de productpagina "Digitaal Coaxiaal Kabel nodig?", klik voor meer informatie op de productfoto of product tekst.
Lees meer
Sorteer op:

Digitaal Coaxiaal audio kabel

De Digitale Coaxiaal audiokabels worden veelal gebruikt voor DVD spelers, CD spelers en home cinema sets. De Digitale Coaxiaal Audiokabel kan een uiterst zuivere audiosignaal digitaal overbrengen van een transmitter naar een ontvanger. De Digitale Coaxiaal kabel heeft dezelfde aansluiting als de Tulp (RCA), echter het verschil is dat de kabel aan beide zijden een enkele Tulp (RCA) aansluiting heeft. Let op, een Digitaal Coaxiaal audiokabel is geen Coax kabel die je gebruikt voor een TV, de aansluiting en het signaal zijn totaal verschillend.

Wat is de werking van een Digitaal Coaxiaal kabel?

Als we kijken naar de coax kabel dan bezit de kern twee geleiders welke om dezelfde as lopen, de standaard coax kabel gebruik je voor de televisie en video aansluitingen. Echter wanneer je een coax kabel gebruikt voor het overbrengen van digitale audio signalen dan spreekt met van een Digitaal Coaxiaal kabel. De coax kabel die je voor de televisie gebruikt, daarvan zijn de aansluitingen ook anders dan die van de Digitaal Coaxiaal kabel. Maar goed, laten we het hier houden bij de audio versie van de coax kabel. Als je de kabel goed bekijkt zie je aan weerszijden een Tulp (RCA) aansluiting zitten en daardoor lijkt deze Digitaal Coaxiaal kabel veel op de bekende Tulp kabel. De werking van de kabel is overigens wel totaal verschillend, het betreft als eerste een enkele kabel met een enkele Tulp aansluiting zonder kleur codering. De Digitaal Coaxiaal kabel verzend zijn audiosignaal digitaal en de bekende Tulp (RCA) kabel doet dit analoog. De kabel is zeer geschikt om zuivere audio signalen door te geven, ze zijn goed afgeschermd wat ruis en of storingen van buitenaf voorkomt.

Wat is het verschil tussen een Toslink SPDIF en Digitaal Coaxiaal kabel?

Heel simpel gezegd zit het verschil in de manier van overbrengen van het audio signaal, beide audio kabels versturen hun signaal digitaal. De Toslink doet dit middels elektronisch optische licht signalen en de Digitaal Coaxiaal kabel verzend zijn audio signalen middels een koperen ader in de kabel. Deze twee type audiokabels worden veelal gebruikt in de wat duurdere home cinema sets en ander duurder audio apparatuur. Er zullen veel mensen zijn die denken dat de optische Toslink kabel van een betere kwaliteit zal zijn, vanwege de modernere manier van het overbrengen van het audio signaal. Dit is niet waar, het zijn gewoon twee verschillende manieren om digitaal een signaal over te brengen en waar de producent bepaald welke hij gebruikt in zijn productie. Ga je de kwaliteit vergelijken dan zal je geen hoorbaar verschil merken. Het zichtbare verschil is dat de Toslink kabel vierkante aansluitingen heeft met een optisch oogje en de Digitaal Coaxiaal kabel een Tulp aansluiting bezit.

Waar op te letten bij aanschaf van een Digitaal Coaxiaal kabel

Misschien kan je best nog wat advies gebruiken voordat je over gaat tot het bestellen van een Digitaal Coaxiaal kabel. Met een Digitaal Coaxiaal kabel kan je een zeer zuiver audio signaal over brengen en om dat zo goed mogelijk te benutten zijn er een aantal zaken om op te letten. Bekijk van te voren welke minimale lengte kabel je nodigt denkt te hebben, hou deze lengte dan ook zo kort mogelijk. Heb je aan een meter voldoende ga dan geen twee meter bestellen. Hoe langer de kabel des te meer de sterkte van het audio signaal zal afnemen, daarom is vooraf de lengte bepalen belangrijk. Wil je de puntjes echt op de i zetten, gebruik dan Digitaal Coaxiaal kabels met vergulde aansluitingen. Vergulde aansluitingen zorgen voor een net wat zuivere overdracht van het audio signaal. Daarnaast is het ook geen overbodige luxe om vooraf de aansluitingen van uw audio apparatuur te controleren. De verzender (transmitter) en de ontvanger (receiver) zullen een enkele tulp aansluiting moeten hebben, deze aansluitingen zijn meestal zwart of oranje van kleur. Als dit niet geheel overeenkomt dan kan je een omvormer gebruiken.

Een omvormer gebruiken om een audio signaal te veranderen

Het voordeel van een digitaal audio signaal in vergelijking met een analoog signaal is dat de digitale versie sterker en zuiverder overgebracht kan worden. Maar op het moment dat je gebruik wilt maken van een Digitaal Coaxiaal kabel maar de aansluitingen zijn anders, niet getreurd, daar zijn omvormers voor bedacht. Het woord omvormer zegt het eigenlijk al, het vormt om, in dit geval het audiosignaal. Het komt er op neer dat je een audio apparaat met Toslink aansluiting kan omvormen naar een Digitaal Coaxiaal aansluiting. Hier zijn geen verloop pluggen of adapters voor beschikbaar, het audio signaal is verschillend en zal door de omvormer omgezet moeten worden naar de juiste. Enerzijds is het dus mogelijk om van digitaal naar digitaal om te vormen, echter is er ook de mogelijkheid om een analoog signaal om te zetten naar een digitale.

Digitaal Coaxiaal en de HDMI kabel?

Je zal je misschien afvragen wat hebben deze twee kabels nu met elkaar gemeen? Een Digitaal Coaxiaal kabel is toch voor audio en HDMI voor video overdracht? Deze gedachte is ook niet zo gek en het klopt min of meer ook wel, echter is de HDMI kabel naast het versturen van video signalen ook een audio kabel. Kijk je naar de voorloper van de HDMI kabel dan had je drie tulp pluggen, twee voor audio en 1 voor beeld. De HDMI kabel verzend alles in 1 kabel met 1 plug.

Stel je hebt een home cinema set die je graag aan de televisie wilt aansluiten echter ontbreekt bij de home cinema set een HDMI aansluiting, dan is de Digitaal Coaxiaal kabel een gewenste oplossing. Daarnaast kan het ook zijn dat je graag gebruikt wenst te maken van een Digitaal Coaxiaal kabel, puur voor de beste audio kwaliteit. In dat geval gebruik je geen HDMI maar de Digitaal Coaxiaal kabel.

De Digitaal Coaxiaal kabel besteld u bij Kabel4U.nl

Wanneer  je bij Kabel4U.nl een Digitaal Coaxiaal kabel besteld dan weet je dat je het goedkoopst uit bent in vergelijking met andere dealers. Niet alleen onze product prijzen zijn het laagst, ook onze verzendkosten zijn wel heel ideaal, namelijk 1,95 euro. Besteld u voor 25 euro of meer dan is de verzending volledig gratis. Daarnaast handteren wij ook fatsoenlijke levertijden, voor 16:00 uur besteld is de volgende dag in huis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »