DIN Kabel nodig?

Hieronder ziet u de categoriepagina "DIN kabel nodig?", gebruik het foto-menu om eenvoudig te navigeren binnen de categoriepagina's tot u het juiste product vind.
Lees meer

Din audio kabel

De Din kabel is een audio – data kabel en wordt niet heel veel meer gebruikt, echter voor een aantal audio apparaten zeker nog gewenst, vandaar dat wij ze gewoon nog aanbieden. Al zal voor veel consumenten de Din kabel geen optie meer zijn, maar voor de echte oude audio apparatuur liefhebber nog steeds een noodzakelijk iets. De opvolger van de Din is de Tulp (RCA) aansluiting, ook wel Cinch kabel genoemd, deze vorm bestaat ook al weer even en is ondertussen ook 1 van de meest gebruikte type audio kabels.

De Din kabel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een ouder type platenspeler, tape recorder met bandjes en als het gaat om data dan zijn de oudere toetsenborden van een PC nog wel een van de bekendste vormen van Din kabel gebruik.

DIN staat voor "Deutsches Institut für Normung".

De verschillende Din kabels en pluggen

Er bestaan diverse verschillende Din aansluitingen, van drie tot wel acht polen, dat zijn de pinnetjes die je ziet aan de voorzijde van de Din Plug. Bij Kabel4U.nl hebben wij voor de audio liefhebber en die nog steeds gebruik maken van de Din aansluitingen voor hun apparatuur een vrij compleet aanbod van diverse Din kabels. Hierbij te denken aan Din naar Din kabel, Din naar Jack en Din naar Tulp. En wil je gebruik blijven maken van je oude nostalgische kabel, dan hebben wij verschillende Din pluggen los te verkrijgen, deze dien je zelf vast te solderen aan een audio kabel.

Wanneer je van plan bent om een Din kabel aan te schaffen is het verstandig om vooraf te bekijken of de aantal Din polen overeen komen met de aansluiting. Al klinkt dit misschien wel heel vanzelfsprekend, maar er zijn veel verschillende Din pluggen als het gaat om de aantal polen die er in verwerkt zijn.

Maar misschien is de oude Din aansluiting wel weer terug op zijn retour, de oude nostalgische platenspelers en niet te vergeten de oudere game consoles zijn onder de verzamelaars in populariteit gestegen. Er zijn genoeg mensen die thuis nog een hoop vinyl platen hebben liggen, helemaal mooi als je deze ook nog kunt beluisteren op een ouderwetse platenspeler. En voor de gamers geldt eigenlijk hetzelfde, de vroeger zo populaire games nog eens uitproberen. Tja en wil je dat, dan zal je mogelijk een Din kabel nodig hebben, is het niet voor de audio dan wel voor de data overdracht.  

Bestel je Din kabel bij Kabel4U.nl

De meest voorkomende en gebruikte Din kabels en in welke uitvoering je ze wenst te hebben heeft Kabel4U.nl voor u op voorraad. Met onze laagste prijzen en zeer lage verzendkosten van 1,95 euro hoef je niet diep in de buidel te tasten voor een prima kabel. Voor 16:00 uur besteld is de volgende dag in huis. Heeft u vragen en of advies nodig, onze klantenservice staat tijdens werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur voor u klaar. U kunt bellen of u maakt een ticket aan via onze klantenservice.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »