Jack audio kabel 3.5mm

22
Hieronder ziet u de productpagina "Jack audio kabel 3.5mm", klik voor meer informatie op de productfoto of product tekst.
Lees meer
Sorteer op:

Jack 3.5mm audio kabel

De Jack 3.5mm is de meest gebruikte aansluitingen op smartphones, tablets, laptops en computers. De Jack aansluiting wordt ook gebruikt voor hoofdtelefoons en koptelefoons. Naast de 3.5mm Jack bestaan ook de 6.35mm en 2.5mm Jack connectoren. De Jack 3.5mm kabel wordt ook wel Mini Jack of Aux kabel genoemd, JACK staat voor Jack Audio Connection Kit.

De 3.5mm Jack connector wordt voor veel toepassingen gebruikt om audiosignalen door te kunnen geven, denk maar eens aan de vele oortjes, de meeste hebben een 3.5mm Jack plug. Je kunt een oortje met deze Jack plug aansluiten op een smartphone of een tablet, zo kun je met je oortjes je favoriete muziek luisteren, maar ook handsfree bellen.

Jack 3.5mm audio kabel, waarvoor kun je deze gebruiken?

Sluit audio apparatuur eenvoudig aan elkaar met de Jack 3.5mm audio kabel. Zoals eerder vermeld behoord deze Jack audio kabel bij de meest gebruikte onder de audio bekabeling en zijn in vele toepassingen beschikbaar. Als we het over de Jack naar Jack kabel hebben met 3.5mm connectoren dan word deze audio kabel gebruikt om audio signalen over te brengen van audio apparaten onderling. Gebruik de kabel bijvoorbeeld om een smartphone met een portable speaker te verbinden, als je geen gebruik kan of wilt maken van een bluetooth functie.

Het gebruik van de Jack 3.5mm audio kabel is vrij eenvoudig. Je pakt de plug van de kabel vast en drukt deze subtiel maar ook stevig vast in de Jack 3.5mm aansluiting van uw audio apparaat, tot dat deze vast klikt. Wanneer je de kabel los wilt koppelen trek dan nooit aan de kabel, pak de Jack 3.5mm plug vast en trek deze rechtstandig naar buiten. Wanneer je aan de kabel trekt dan zal er vroeg of laat kabelbreuk ontstaan waardoor de kabel volledig defect raakt. Het rechtstandig uitpluggen van de Jack 3.5mm connector is ook van belang om breuk te voorkomen. Zo zorg je er voor dat er geen schade aan de plug of aansluiting ontstaat, schade aan de audio aansluiting is helemaal funest, voorkom dit dus.

Jack 3.5mm audio kabel, Mono, Stereo en Stereo + Microfoon

Indien u van plan bent een Jack kabel met een 3.5mm connector aan te schaffen, hou er dan rekening mee dat deze audio kabels ook nog eens onderverdeeld zijn in Mono 2-polig, Stereo 3-polig en Stereo plus Microfoon 4-Polig uitvoering. Een Mono plug heeft 2 aansluitingen en 1 zwarte isolatie-ring, de Stereo plug heeft 3 aansluitingen met 2 zwarte isolatie-ringen en de Stereo + Microfoon heeft 4 aansluitingen met 3 zwarte isolatie-ringen.  

De mono 2 polige uitvoering wordt niet heel veel meer gebruikt, maar uiteraard gewoon nog verkrijgbaar. De meest voorkomende Jack 3.5mm uitvoering is de 3-polige met 2 zwarte isolatie-ringen. De 4-polige Jack 3.5mm connector zien we terug bij audio toepassingen zoals de oortjes met headset functie, de kabel kan niet alleen stereo audio signalen doorgeven, maar ook microfoonsignalen, vandaar de vierde aansluiting die dan nodig is.

Jack 3.5mm Basic en Professionele kwaliteit, het verschil

Er bestaat een grote verscheidenheid aan Jack 3.5mm audio kabels, verschil in maten, kleuren maar zeker ook in kwaliteit, maar welke heb jij nu nodig? De Jack 3.5mm audio kabel die wij als Kabel4U.nl aanbieden hebben wij in basic en professionele kwaliteit, daarnaast ook in verschillende kleuren en lengte, voor ieder wat wils dus. De basic Jack kabel, anders gezegd standaard kwaliteit is zeker niet van een matige kwaliteit, maar wat houd het dan in? Onze standaard Jack kabels zijn van het merk Nedis of Valueline, deze zijn in tegenstelling tot de wat duurdere Jack kabel eenvoudig ontworpen, met andere woorden qua uiterlijk zijn ze eenvoudig afgewerkt. Ook zal de kabel niet extra afgeschermd zijn wat bij de duurdere Jack kabel wel vaak het geval is, het afschermen zorgt dat er geen signaal verlies ontstaat. Heb je dit probleem dan wel bij de standaard Jack kabel? Dit zal vrij minimaal zijn, zeker bij kortere lengtes tot en met 5 meter. Ga je voor de beste geluidskwaliteit en is muziek jouw business? Dan is de professionele Jack 3.5mm kabel meer geschikt voor jou. Bij een duurdere Jack kabels is de plug vaak ook verguld met een goudkleurig laagje, dit is ook een extra maatregel om het audiosignaal zo zuiver mogelijk over te brengen.

Conclusie: Gebruik je de Jack 3.5mm audio kabel voor dagelijks gebruik zoals het afspelen van je favoriete muziek, dan is de basic jack kabel een prima en goedkope oplossing. Ben jij een audio freak die muziek maakt en de best mogelijke audio signalen wenst, dan kun je beter voor de professionele Jack 3.5mm audio kabel gaan.  

Jack 3.5mm audio verloopkabel – pluggen – stekker – adapter – splitter

Er bestaat een grote diversiteit aan Jack verloop pluggen, splitters en adapters, maar welke heb jij nodig? Om een klein beetje wegwijs te geven leggen we hier kort hun functie uit. Zoals je in de subtitel kunt zien zijn er al aardig wat benamingen te verzinnen, vaak worden deze ook door elkaar gehaald maar dat is niet zo’n ramp, zolang jij maar de juiste besteld. De verloopkabel, het woord zegt het al, laat een Jack 3.5mm kabel verlopen van 3.5mm naar 6.3mm. Je stopt de Jack kabel in de vrouwelijke 3.5mm connector, die vervolgens met een korte kabel van ongeveer 20 cm in verbinding staat met een Jack 6.3mm mannelijk plug. Deze Jack verloopkabel is voor meer doeleinden geschikt, je kunt bijvoorbeeld je in ear oortjes met 3.5mm plug omzetten naar een 6.3mm plug. Deze vorm van verloop heb je ook in een enkele plug – adapter vorm, deze heeft dezelfde functie maar alleen geen kabel.

Daarnaast bestaat er ook een splitter kabel of adapter – plug, deze zijn heel handig wanneer je 1 audio apparaat hebt maar toch graag met zijn tweeën muziek wilt luisteren. Eigenlijk is het woord splitten niet correct, hij split niet het audiosignaal maar hij kopieert deze naar twee dezelfde stereo audio signalen.

Overige Jack pluggen – adapters zijn in staat om een Jack kabel over te zetten naar een Tulp-RCA aansluiting, dit kan mannelijk en vrouwelijk zijn, net de toepassing die u nodig heeft.

Tips en Tricks van Kabel4U.nl

- Rol audio kabels altijd netjes op, knik ze niet en leg er zeker geen knopen in! Gebruik indien mogelijk een originele audio kabelbinder, heb je deze niet gebruik dan een tie-wrap.

- Bekijk voor je over gaat tot een bestelling altijd goed naar de specificaties, een foutieve bestelling is zo gemaakt vanwege de vele uitvoeringen.

- Wil je advies, neem gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder om de juiste keuze te kunnen maken.  

Jack 3.5mm audio kabel en de RoHS certificering

Al onze Jack audio kabels zijn naast de CE keuring ook RoHS gekeurd, maar wat houd dit in? RoHS staat voor “Restriction of Hazardous Substances” en is een Europese richtlijn om een zes tal gevaarlijke stoffen in de consumenten elektronica te beperken. Het gaat dan voornamelijk om de stoffen Lood, Chroom, Cadmium, Kwik en een aantal vlam vertragende bewerkingen. Het komt er op neer dat de kabels die je bij ons besteld aan alle Europese richtlijnen voldoen.  

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »