Jack audio kabel 6.35mm

16
Hieronder ziet u de productpagina "Jack audio kabel 6.35mm ", klik voor meer informatie op de productfoto of product tekst.
Lees meer
Sorteer op:

Jack kabel 6.35mm

JACK staat voor Jack Audio Connection Kit.

Deze audiokabel met 6.35 mm pluggen stelt u in staat om analoge audiosignalen over te brengen. Dit product is geschikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld uw keyboard op een versterker of speaker. Daarnaast worden deze kabels ook wel instrumentkabel of gitaarkabel genoemd. De Jack connector is officieel 6.35mm maar deze wordt doorgaans afgekort naar 6.3mm, er is dus geen verschil tussen deze twee. Indien u een Jack kabel 6.35mm nodig heeft, houd er dan wel rekening mee of u ze in stereo of mono wenst te hebben. Daarnaast zijn ze of gebalanceerd of ongebalanceerd verkrijgbaar.

Jack kabel 6.35mm, waar gebruik je deze voor?

We hebben het eigenlijk min of meer al een beetje verklapt in de inleiding. De Jack 6.35mm audio kabel wordt vaak aangemerkt als een instrumentkabel, signaalkabel of gitaarkabel. Deze audiokabel verzend audiosignalen in mono of stereo, daarnaast kan de kabel gebalanceerd of ongebalanceerd zijn, hierover lees je meer in dit artikel. Met de Jack 6.35mm kabel verbind je in ieder geval audio apparatuur met elkaar, bijvoorbeeld je gitaar met een speaker of versterker.  

Jack kabel 6.35mm MONO

De Mono connector of ook wel plug genoemd is te herkennen aan 1 zwarte isolatiering die de twee koperen aansluitingen scheid. De Mono Jack kabel wordt binnen de muziekindustrie nog geregeld gebruikt, dit vanwege de enkele audiosignaal die de Mono kabel verstuurd. De Mono Jack kabel wordt dan ook vaak aangesloten op een enkele speaker om zo een compleet audio geluidsoverdracht te kunnen beluisteren.

Jack kabel 6.35mm Stereo

De Stereo jack kabel is een veel gebruikte audiokabel en met name in de muziekindustrie. De stereo plug kun je herkennen aan de twee isolatieringen met drie koperen aansluitingen, de twee isolatieringen scheiden deze van elkaar. De stereo Jack kabel verzend twee audiosignalen gescheiden van elkaar naar twee of meer speakers. Je kunt dit ook goed horen op het moment dat je de speaker links en speaker rechts apart beluisterd, het geluid wordt verdeeld over de twee speakers.

Gebalanceerd en ongebalanceerd

Jack 6.35mm audiokabels kunnen gebalanceerd of ongebalanceerd zijn, maar wat houd dat nu in? Op het moment dat je jack audiokabels gebruikt, langer dan 5 meter, dan is het advies om gebalanceerde kabels te gebruiken. Ongebalanceerde audiokabels sturen simpelweg een audiosignaal van A naar B en zijn op langere afstand storings gevoelig door elektronische apparatuur, zoals versterkers en luidsprekers. Gebalanceerde audiokabels voorkomen dit, het audiosignaal wordt namelijk bij het beginpunt uit elkaar getrokken in twee audiosignalen en bij het eindpunt komen deze weer samen, dit voorkomt de externe storingsfactor zoals ruis of een brom geluid.  

Jack kabel 6.35mm en het verschil in kwaliteit en prijs

Wanneer jij een Jack 6.35mm kabel wenst te bestellen dan wens je natuurlijk wel prima kwaliteit, welke kabel jij ook bij ons besteld, de kwaliteit is er altijd. Maar waar zit het verschil dan in als het gaat om de prijs? Om daar een duidelijk antwoord op te geven zijn er ook meerdere antwoorden voor nodig. De goedkopere instrumentkabels zijn vaak wat eenvoudiger van design, zo zal de omhulsel van de kabel en plug vaak van PVC zijn en niet van aluminium. Een duurdere instrumentkabel ziet er qua uiterlijk ook net even wat beter afgewerkt uit, zo zal je daar wel een wat stevigere aluminium plug op terug vinden. Verder is de wat duurdere instrumentkabel beter afgeschermd om externe storingsfactoren tegen te gaan, dit is vaak van belang wanneer je op een podium meerdere elektronische audio apparaten hebt aan staan. Door elektro magnetische velden kan er een vervelende brom ontstaan, dit kun je voorkomen door gebruik te maken van de wat meer professionelere Jack 6.35mm audio kabel. Wanneer de Jack 6.35mm audio kabel langer dan 5 meter is dan adviseren wij om deze in een gebalanceerde uitvoering te gebruiken.

Professionele kabel

De conclusie is dat wanneer jij thuis je instrument aan een speaker of versterk wilt aansluiten de standaard Jack 6.35mm audio kabel een prima uitkomst is. Sta jij vaak op het podium en heb je meerdere audio apparatuur om je heen staan, je wilt de puntjes op de i zetten, ga dan voor de professionelere audio kabel.

Standaard kwaliteit kabel

Jack kabel 6.35mm en de verschillende uitvoeringen

De Jack kabel 6.35mm is er in veel verschillende uitvoeringen, zodat jij je instrument met verschillende audio apparatuur kan verbinden. In deze categorie vind je dus ook Jack 6.35mm naar Tulp (RCA) en naar Jack 6.35mm naar bijvoorbeeld een mini Jack. (3.5mm) Het is dus verstandig om van te voren goed na te gaan welke type kabel je nodig hebt.

Tips en Tricks van Kabel4U.nl

- Rol je audiokabel altijd fatsoenlijk op, knik ze niet en leg er zeker geen knopen in, maar gebruik een kabelbinder. Heb je deze niet, een tie-wrap brengt ook uitkomst.

- Lees altijd de specificaties goed door, voor je het weet heb je een foutieve bestelling geplaatst.

- Kom je er niet uit, de klantenservice van Kabel4U.nl staat altijd voor u klaar.

Jack kabel 6.35mm en de RoHS certificering

Al onze Jack audio kabels zijn naast de CE keuring ook RoHS gekeurd, maar wat houd dit in? RoHS staat voor “Restriction of Hazardous Substances” en is een Europese richtlijn om een zes tal gevaarlijke stoffen in de consumenten elektronica te beperken. Het gaat dan voornamelijk om de stoffen Lood, Chroom, Cadmium, Kwik en een aantal vlam vertragende bewerkingen. Het komt er op neer dat de kabels die je bij ons besteld aan alle Europese richtlijnen voldoen.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »