Tulp (RCA) kabel nodig?

Hieronder ziet u de categoriepagina "Tulp (RCA) kabel nodig?", gebruik het foto-menu om eenvoudig te navigeren binnen de categoriepagina's tot u het juiste product vind.
Lees meer

Tulp (RCA) audio kabel

De veelgebruikte Tulp kabel is een analoge audioverbinding en is beschikbaar in diverse uitvoeringen, daar over later meer. De kabel is bij veel audio liefhebbers ook bekend onder de namen RCA of Cinch kabel. Deze benamingen zal je minder vaak horen, maar men doelt dan op de Tulp kabel. Bij Kabel4U.nl vind u een groot assortiment aan Tulp kabels, verschillende lengtes en uitvoeringen. Zo hebben wij lengtes van 0.2 meter tot en met 20 meter. Verder hebben wij standaard tulp naar tulp kabels, verlengkabels, verlooppluggen, losse pluggen en ga zo maar door. 

Tulp (RCA) kabel, wat is het?

Een van de meest gebruikte audiokabels is wel de Tulp kabel. Een groot voordeel van de Tulp kabel is dat deze goed is afgeschermd tegen externe audio bronnen die elektro magnetische velden verspreiden. Hierdoor blijf jij gewoon fijn muziek luisteren en heb je geen last van een vervelende brom uit je speakers. Naast dit voordeel zijn ze ook nog eens goedkoop in de aanschaf, zeker bij Kabel4U.nl. Een ander voordeel is dat de Tulp kabel zeer eenvoudig in gebruik is. Je herkent de pluggen met zijn rode en witte aansluiting aan de uiteinde van de kabel. De plug is een coaxiaal stekker en pas daar door zonder enkel probleem in elk tulp chassisdeel. Wanneer je de Tulp stekker in de aansluiting steekt dan klemt hij zich vanzelf vast. Een vergissing maak je niet snel als het gaat om welke plug (stekker) waar in moet, hou de kleurcodering aan en het komt vanzelf goed. De rode plug steek je in de rode aansluiting en de witte plug in de witte aansluiting, zo eenvoudig is het. 

Let op bij uitpluggen. Trek nooit aan de kabel om de Tulp kabel los te krijgen uit zijn chassisdeel (aansluiting), maar houd de plug (stekker) vast en trek deze rechtstandig naar buiten. Wanneer je aan de kabel trekt dan zal dit in de loop van de tijd kabelbreuk veroorzaken. 

De tulp aansluitingen

Het is verstandig om bij het aansluiten van de Tulp kabel eerst uw audio installatie zacht te zetten, of beter geheel uit. Op het moment dat u dat niet doet dan bestaat de kans dat de midden pen als eerste contact maakt met het chassisdeel. Je zal dan een harde brom uit de luidsprekers horen, zet je de volume zacht dan voorkom je dit. Zoals we al eerder vermeld hebben zijn de Tulp stekkers (pluggen) kleur gecodeerd. De rode plug is voor het rechter kanaal en de witte voor het linker kanaal. Wanneer je aan de kleurcoderingen houd dan sluit je de tulp kabels altijd correct aan. 

De diverse soorten tulp kabels 

Buitenom de standaard tulp kabels zijn er ook andere uitvoeringen beschikbaar, ook die hebben wij als Kabel4U.nl voordelig geprijsd, voor u op voorraad. Om te beginnen met de Jack 3.5mm naar Tulp kabel, deze is zeer geschikt voor portable apparaten zoals de smartphone, tablet of laptop. Handig wanneer jij deze wilt aansluiten op bijvoorbeeld een versterker of speaker met tulp aansluitingen. Deze uitvoering is ook te verkrijgen met vrouwelijke tulp pluggen of een vrouwelijke 3.5mm jack aansluiting. Een andere uitvoering is de Tulp naar XLR kabel. Deze worden veelal gebruikt in de professionele audiowereld. Hiermee verbind je audio apparatuur of bijvoorbeeld een microfoon met XLR plug aan op apparatuur met tulp aansluitingen. Verder zijn er ook Tulp verlengkabels beschikbaar wanneer je niet wat te kort komt. Deze bezit twee maal een mannelijke en twee maal een vrouwelijke Tulp plug. 

Tulp pluggen en adapters  

Maak jij graag je eigen tulp kabels, of wil jij je tulp plug vervangen? Ook hier in bieden wij een groot assortiment in diverse losse pluggen. De losse pluggen zijn vast te solderen aan een audiokabel die je zelf op maat hebt gemaakt. Of je vervangt de oude defecte plug van je huidige tulp kabel. Je soldeert deze vast en de kabel is gereed voor gebruik. 

Een andere oplossing zijn de Tulp adapters. Je gebruikt deze om bijvoorbeeld een Jack aansluiting om te vormen naar een Tulp connector. Bij aanschaf van een Tulp adapter is het wel van belang om te weten dat ze in Mono en Stereo uitvoering beschikbaar kunnen zijn.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »