Tulp (RCA) kabel nodig?

Een Tulpkabel kopen, het klinkt als iets dat zonder problemen gedaan moet kunnen worden. Dat is dan ook meestal wel het geval, maar toch is het belangrijk om even stil te staan bij de keuzes die je hebt wanneer het op Tulpkabels (RCA) aankomt.
Lees meer

    Tulp Kabels, andere gangbare benamingen zijn Cinch kabels of RCA kabels

De meest gebruikte verbinding voor consumenten elektronica. In het geval van een stereosignaal heeft ieder uiteinde van de kabel twee pluggen. Eén plug is voor het rechtersignaal ( meestal rood ) en de andere plug is voor het linkersignaal ( meestal zwart ).  Omdat beide signalen door een aparte kabel gaan, en dus goed van elkaar gescheiden zijn is de kans op onderlinge beïnvloeding van de signalen vrij gering. Het grootste min punt van tulp kabels is de mechanische stevigheid. Een tulp kabel is door zijn constructie niet zo geschikt om vaak ingestoken en uitgetrokken te worden. De buitenste kontakten gaan hierdoor minder goed klemmen en dat kan tot hinderlijke storingen leiden. Bij consumenten elektronica is dit meestal niet zo'n probleem, de apparatuur wordt meestal éénmalig aangesloten en blijft dan jaren in die opstelling staan. Op podium apparatuur, die vaak opgesteld en weer afgebroken wordt, zul je dus niet zo snel tulp aansluitingen aantreffen.

  

Aansluitingen:   Pennetje in het midden = signaal    Buitenrand = afscherming ( aarde )

In ons assortiment vindt u tulp kabels in diverse kwaliteiten en in diverse lengtes. Eveneens leveren wij koppelstukjes, verloopstekkers, verloopkabels, losse tulpstekkers en nog veel meer.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »