15 Tips - De GoPro mee op reis naar een zonvakantie

15 Tips - De GoPro mee op reis naar een zonvakantie

Lees onze 15 tips voordat je op reis gaat met je GoPro of Action Camera. Deze Blog is speciaal geschreven voor de zon vakantie en het gebruik van de GoPro. Een aantal handige tips kun je natuurlijk altijd wel gebruiken.

15 Tips - De GoPro mee op reis naar een zonvakantie

De meest populaire camera is toch wel de action camera zoals de bekende GoPro en wie er een heeft neemt deze zeker mee op reis. Nu de zomer vakantie is aangebroken gaan vele op reis naar een warme bestemming en wat is er niet leuker dan dit op een spectaculaire wijze vast te leggen. Dit doe je uiteraard met een action camera. 

In deze nieuws blog gaan wij jou meenemen naar de meest geweldige plekken waar jouw GoPro action camera het best van pas komt. Och… Je hebt nog geen action camera? Of beschik je nog niet over de juiste accessoires? Kijk gerust even in onze webwinkel, we hebben een instap model action camera vanaf 31.95 euro en deze wordt gratis verzonden.

Ben je al wel een gelukkige bezitter van een GoPro maar nog niet de juiste accessoires in het bezit? Kijk dan snel HIER

Maar goed, je leest deze blog omdat jij 15 tips kunt gebruiken voor op vakantie. Laten we als eerste aangeven dat wij de GoPro als voorbeeld nemen, maar de tips zijn universeel en voor alle action camera van welk merk dan ook geschikt. 

Voor dat je op vakantie gaat

Tip 1 Verdiep je vooraf in de instellingen

Je hebt misschien net een GoPro of ander merk action camera aangeschaft en je vraagt je af welke opties er nu werkelijk allemaal zijn. Zeker wanneer je totaal nog niet thuis bent met een action camera is het verstandig je eerst goed te verdiepen in de instellingen. Doordat de GoPro camera zodanig compact is gemaakt zijn functie toetsen minimaal en compact verwerkt. Middels de functie knoppen kun je in het menu komen en is het vervolgens geen overbodige luxe om middels de meegeleverde handleiding de instelling uit te testen. Er kan weinig fout gaan, zeker niet wanneer je de camera net hebt aangeschaft. Je zet in het ergste geval de instellingen terug op fabriekstand en bij aanschaf staat hij daar toch al op. Kom je er toch niet helemaal uit? Kijk dan eens op YouTube en type jouw merk en model action camera in, vul als extra zoekwoord instellingen of setting. Grote kans dat je vind waar je naar op zoek bent. 

Extra tip: neem de handleiding van de GoPro altijd mee op vakantie.

Tip 2 Test je GoPro vooraf 

Wanneer je bekomen bent van alle instellingen en opties, is het tijd om je GoPro uit te gaan testen. Probeer als eerste in de hoogste beeldresolutie, indien mogelijk Full-HD of zelfs 4K een paar filmpjes te schieten. Vervolgens maak je ook een aantal foto’s, dit is mogelijk met een remote shutter (afstandsbediening) of gewoon vanaf de GoPro zelf. Wanneer je dit gedaan hebt sluit je de GoPro aan op een PC of televisie. 

Je kan er vervolgens voor kiezen om de beelden via een SD kaartlezer over te zetten op een PC, of je maakt gebruik van een HDMI kabel om de beelden direct af te spelen. Ook is het mogelijk om met de HDMI kabel de beelden over te zetten naar de PC en daar op te slaan. We raden je aan om alles even uit te proberen, dan heb je de verschillende afspeel mogelijkheden voor vakantie alvast onder de knie. 

Extra tip: alleen een laadkabel voor je GoPro is niet genoeg, vergeet ook geen video kabel zoals de HDMI mee te nemen. Heb je een laptop tot je beschikking en neem je deze mee op vakantie? Gebruik de laptop als opslag voor je filmpjes en foto’s. Zo hoef je ook geen talloze SD kaartjes aan te schaffen, dat is nergens voor nodig. 

Tip 3 Experimenteer met bevestiging hulpstukken zoals de mounts

Om alvast gewent te raken met de diverse bevestiging mounts, de hulpstukken om je GoPro ergens aan vast te maken, is het verstandig om dit alvast even uit te proberen. Zeker wanneer de Action Camera een nieuw begrip camera voor je is. Heb je bijvoorbeeld een stuurbevestiging, hoofd of borstband, monteer je GoPro er aan vast en ervaar hoe het zit. Stel zo nodig alles af zodat je accessoire op vakantie gereed is voor gebruik.  

Tip 4 Maak een video tijdlijn voor je reis

Wanneer je op vakantie ga dan heb je misschien al uitgestippeld wat te gaan doen en waarvoor jij je GoPro wilt gaan inzetten. Ga je naar een tropisch oord en zwem je tussen de vissen, dan wil je dat uiteraard op beeld hebben. Als je vervolgens ook nog andere uitstapjes maakt en komt dat ook op beeld, zorg er dan voor dat je de beelden chronologisch bewaar op bijvoorbeeld een laptop. 

In het kort komt het er op neer dat je voor elk uitstapje een map zou kunnen maken. Geef elk mapje een bestandsnaam zoals “Zwemmen”, “Duiken”, “Safari”, “bezoek aan stad” en ga zo maar door. Het voordeel hier van is dat je bij thuiskomst meteen beschikt over een geordend video verslag. Het is vervelend om bij thuiskomst 100 verschillende filmpjes te moeten gaan uitpluizen, waar gemaakt, wanneer en ga zo maar door. Wees dus consequent geordend met het opslaan van je opnames.   

Tip 5 GoPro accessoires zijn je beste vrienden

En dat is een feit! Zonder GoPro accessoires schiet je het doel van de GoPro voorbij. De GoPro camera is gemaakt om te filmen in extremere omstandigheden, denk daarbij aan onder of op het water en ga zo maar door. Daarnaast is de GoPro zeer geschikt om te filmen en daarbij je handen vrij te houden, denk dan bijvoorbeeld aan mountainbiken. 

Voor dat je op vakantie ga, bekijk goed welke accessoires jij nodig denkt te hebben. Het zou zo zonde zijn wanneer je vergeet de waterdichte behuizing mee te nemen, sta je daar aan de waterkant met alleen je GoPro. 

De meest geschikte standaard accessoires voor een zonvakantie zijn wel de Selfie Stick, Hoofd en Borstband en de Drijvend handvat (Bobber). En uiteraard er zijn nog zoveel GoPro accessoires op te noemen, maar de vier die wij zojuist beschreven hebben zijn bij uitstek geschikt voor de zonvakantie. 

Op plaats van je reisbestemming

Tip 6 Voorkom korte opnames 

Zeker in het begin bij het gebruik van een GoPro camera is men geneigd om korte opnames te maken, wij raden dat af. Het is geen ramp om iets langere opnames te maken wanneer je aan het filmen bent. Zeker wanneer je de bestanden tijdig overzet naar bijvoorbeeld je laptop dan houd je genoeg vrije ruimte over op je SD kaart. Later wanneer je weer terug ben van je reis heb je meer aan langere opnames bij het editen van je filmbeelden dan korte. 

Tip 7 Maak je GoPro gereed voor gebruik

Wanneer je op je vakantie bestemming bent aanbeland leg gerust je gehele GoPro kit op tafel. Kom je er gelijk achter dat je vergeten was je GoPro accu op te laden, slimmerd! Nu je daar vroegtijdig achter bent gekomen kan je deze meteen opladen en je reserve accu indien je die hebt ook. 

Wat ook handig kan zijn is je GoPro accessoires per doel te ordenen, zeker als je over wat meer accessoires beschikt. Accessoires voor op en in het water apart en je hoofd en borstband wanneer je aan de wandel gaat. 

Tip 8 Maak een frisse duik met je GoPro

Niets is zo geweldig om met je GoPro de zee in te gaan. De vele accessoires die daar voor geschikt voor zijn maken het filmen alleen maar aangenamer. Graag geven we wel als advies mee, ook al klinkt het overbodig, maar het wordt nog vaak vergeten, controleer je waterdichte behuizing op lekkage! Wat je echt niet wilt hebben is een defecte GoPro, dit kun je voorkomen door voorgaande tip op te volgen. 

Stel je hebt een iets oudere behuizing, deze kan versleten zijn geraakt en het rubber doet dan zijn werk niet meer goed om het water tegen te houden. Simpele check, dompel je gesloten waterdichte behuizing zonder camera in het water en bekijk het resultaat. 

Extra tip: Wanneer je van plan bent om enkel met de GoPro camera het water in te gaan, gebruik dan op zijn minst een drijvend accessoire, bijvoorbeeld de drijvende polsband. Wanneer je de camera plots los laat dan zal deze naar de oppervlakte drijven en je vind deze snel terug door zijn felle kleur, voorkomen is beter dan genezen. 

Tip 9 Ga op tour met je camera

Fietsen, mountainbiken, motor en zelfs voor in of op de auto zijn er accessoires beschikbaar om jouw GoPro te bevestigen. Maar in een aantal gevallen is het verstandig om de GoPro extra te zekeren met een veiligheidskoord. Er bestaan zuignappen met een GoPro mount bevestiging waar je de camera op kan plaatsen. Een zuignap hoe goed de kwaliteit ook moge wezen blijven altijd onbetrouwbaar, vooral door menselijk handelen. Het laatste wat je wil is dat de zuignap los raakt en je beschadigt je camera of erger je raakt hem kwijt. 

Tip 10 Maak de mooiste selfies

Uiteraard vergeet jij je selfie stick niet, ook voor de GoPro zijn er speciaal selfie sticks ontworpen een fijn accessoire voor mee op reis. Handig om te weten is dat standaard selfie sticks gemiddeld 120 centimeter maximaal uitschuifbaar zijn. Er zijn ook kleinere versies beschikbaar met een lengte van 50 tot 70 centimeter, voor ieder wat wils dus. Wil je graag met je selfie stick het water in? Dat kan, kies dan wel een water bestendige selfie stick uit met drijfvermogen. 

Tip 11 Zorg voor voldoende afwisseling 

Voldoende afwisseling is van groot belang wanneer jij bij thuiskomst een geweldige vakantie film wil gaan editen. Gebruik verschillende accessoires en film op verschillende plaatsen, zo creëer je een film gemaakt uit diverse invalshoeken. 

Bij terugkomst je video editen 

Tip 12 Maak gebruik van editing software

Wanneer je beschikt over een GoPro dan kan je gebruik maken van de gratis GoPro studio software, een prima gratis alternatief wanneer jij je opnames wilt gaan editen. Uiteraard zijn er ook betaalde software programma’s, maar de standaard GoPro studio software is voor “normaal” gebruik meer dan prima. 

Tip 13 Maak een mooie video time laps

Wat ik zelf altijd heel leuk vind om te doen is een video time laps maken van de beelden die we geschoten hebben op vakantie. Zoals eerder gezegd daar is de gratis GoPro studio software prima voor geschikt, dure software aanschaffen is niet nodig. Een foto time laps kennen veel mensen wel maar met bewegend beeld zie je minder vaak voorkomen. Probeer het gewoon uit, het is een leuke aanrader en net weer even wat anders. 

Tip 14 Voeg de juiste muziek toe aan je video

Wanneer je tip 13 volbracht heb dan moet de juiste muziek er natuurlijk ook onder. Neem de tijd voor de juiste keuze en probeer gewoon wat uit, veranderen kan altijd nog. Maak je video persoonlijk met jouw muziek!

Tip 15 Maak je video niet te lang

Maak je een video die je graag wilt gaan delen op social media, voor vrienden en of kennissen? Hou het dan op ongeveer 5 tot maximaal 10 minuten. Wanneer jouw video bedoeld voor andere kijkers te lang is dan haken mensen af, hou het kort zo blijft het leuk. Voor jezelf? Maak je video zo lang jij dat wil, het zijn immers jouw beelden en jouw vakantie.

Tot slot

Wij van Kabel4U.nl wensen je een fijne vakantie toe en hopen dat je gebruik kunt maken van de tips die we je hebben gegeven. Heb je zelf nog op of aanmerkingen op de Blog? Feedback waarderen we altijd! Wanneer jouw feedback van waarde is zullen we deze opnemen in deze Blog. 

Ben je na het lezen geïnteresseerd in onze zeer voordelige Action Camera's, of heb je accessoires nodig? Je besteld ze eenvoudig bij Kabel4U.nl, de goedkoopste webwinkel in GoPro accessoires. 

 

last but not least!

Delen op FACEBOOK is kans maken op een GRATIS "Ultra-HD 4K Action Camera" van het merk Nedis ter waarde van 64.95 euro! Wil je zien waar je kans op maakt? Klik dan HIER

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »