Goedkope audio kabel hoeft geen duurkoop te zijn.

Goedkope audio kabel hoeft geen duurkoop te zijn.

Een goedkope audio kabel hoeft echt geen duurkoop te zijn, waarom? Lees dan onze blog en kom er vanzelf achter. In deze blog leggen we oa. uit wat het verschil is tussen een goedkope en duurdere audio kabel is. verder laten we zien hoe het zit met verzendkosten en hoe je er op kunt besparen.

Een audio kabel mag gerust voordelig zijn

Je bent misschien op zoek naar een audio kabel en je hebt geen zin om daar de hoofdprijs voor te betalen, dat hoeft ook niet. Een goedkope audio kabel is in veel gevallen een prima oplossing in vergelijking met een duurdere audio kabel. In deze blog leggen wij het verschil uit tussen deze twee en daarnaast hoe je kunt besparen op verzendkosten. Is je portemonnee jouw vriend lees dan vooral verder.

Stel je besteld een fles wijn van 50 euro en eentje van 10 euro, zal jij het verschil in kwaliteit proeven? Misschien wel, zeker als je een wijnproever bent. Maar de vraag die dan overblijft, vind je het verschil van 40 euro waard? Misschien een aparte vergelijking, maar zo kun je het ook bekijken!

Voordelige audio kabels bestellen doe je bij Kabel4U.nl. klik HIER (gebruik het foto menu om de juiste audio kabel te vinden.)

Een goedkope audio kabel

Het verschil in goedkoop en duur

We krijgen geregeld de vraag, wat is nu het verschil tussen de goedkopere en duurdere audiokabel die jullie aanbieden? Daar kunnen we zeker een antwoord op geven, echter kun je beter de vraag stellen, is een goedkope audio kabel een juiste keuze voor mij?

Wanneer jij bijvoorbeeld je smartphone met een portable speaker wilt verbinden en tijdens een tuinfeestje je favoriete playlist wilt afspelen, dan is een goedkopere audio kabel een prima alternatief. Een goedkope audio kabel zal in eerste aanleg minder goed afgeschermd zijn dan een duurdere professionele audio kabel, maar wat moet je er mee? De pluggen zijn bij een duurdere audio kabel vaak ook verguld, maar wat is dan het voordeel? Lees hier onder de sub-kopjes door en je gaat vanzelf de verschillen zien.

De afscherming van de audio kabel

Hoe beter je audio kabel is afgeschermd des te minder last je zult ervaren met electro magnetische storingen. Nu vraagt u zich misschien af hoe ontstaan deze storingen? Op het moment dat jij een mini Jack of Tulp (RCA) kabel gebruikt voor professioneel gebruik zal je vermoedelijk ook meer audio apparatuur om je heen hebben staan. Op het moment dat al deze audio apparaten aan staan geven zij electro magnetische pulsen af. Wanneer dit dus meerdere audio apparaten zijn dan lopen deze pulsen aardig op. In het geval als deze is een duurdere audio kabel te adviseren.

Een duurdere professionele audio kabel

Conclusie: Kies gerust voor een goedkope audio kabel wanneer bovenstaande niet voor jou van toepassing is. Wel van toepassing? Let dan op de afscherming van de kabel.

Vergulde pluggen en connectoren hoe zit dat?

Ja, ook daar zit verschil in en je raad het vast wel, zijn ze verguld dan zal de kabel ook duurder zijn. Een vergulde plug of connector zal vergoten zijn met een laagje koper of zelfs goud. Het voordeel van een vergulde connector is dat het audiosignaal net iets zuiverder doorgegeven zal worden dan een standaard plug. Is het verschil hoorbaar? Wij vinden van niet. Maar waarom bestaan ze dan? Op het moment dat jij opnames maakt in een studio dan is kwaliteit van signaal overdracht zeker van belang, vergulde connectoren helpen daarbij. Later bij het bewerken van samples en opnames wil je natuurlijk zo zuiver mogelijk geluid, de puntjes op de i krijg je met vergulde connectoren. 

Conclusie: Lekker fijn muziek luisteren kan net zo makkelijk met een goedkope audio kabel zonder vergulde connectoren. Wil je een audio kabel gebruiken om opnames te maken en later de opnames voor bewerking gebruiken, kies dan gewoon voor een duurdere audio kabel.

Een kern van 100% koper of toch CCA of CCS?

Iedere audio kabel heeft een kern waar het signaal door heen gestuurd wordt, deze kan van 100% koper zijn of van CCA of CCS. Uiteraard wil jij natuurlijk weten wat het verschil is en waar je voor zou moeten kiezen. Een duurdere kabel zal een 100% koperen kern bezitten en de goedkope audio kabel een kern van CCA of CCS. Ook hier komt de zuiverheid van het audio signaal weer om de hoek kijken. Is de kabel 100% koper dan zal het signaal zuiverder door gestuurd worden en is van belang bij professioneel gebruik. Op het moment dat je een audio kabel van meer dan 5 meter nodig hebt, ook dan is het van belang om te kiezen voor 100% koper. Kabels die langer zijn dan 5 meter zullen signaal verlies hebben, dit kun je opvangen door een koperen kern die beter afgeschermd zijn.

CCA staat voor "Copper Clad Aluminium", wat inhoud dat de kern van aluminium is, maar bekleed is met een dun laagje koper. CCS staat voor "Copper Clad Steel" waarvan de kern van staal is en ook bekleed is met een dun laagje koper.

Conclusie: Wanneer je kabel niet langer is dan 5 meter en je gebrukt de audio kabel enkel en alleen voor recreatief gebruik, dan zijn goedkope audio kabels met een CCA of CCS kern meer dan voldoende.

Besparen op verzendkosten

In deze blog willen we een klein zij-stapje maken naar de verzendkosten. Het is allemaal wel leuk wanneer je overtuigd bent om te kiezen voor een standaard goedkope audio kabel, maar wanneer je uiteindelijk weer geld ga inleveren op verzendkosten dan ben je alsnog duurder uit. Op het moment dat je meerdere audio kabels gaat bestellen dan bestel je bij een doorsnee webwinkel maar eenmalig verzendkosten. Bestel jij je audio kabels bij een groot verkoopplatform zoals BOL, hou er dan rekening mee dat de prijs onder andere is opgebouwd met verzendkosten. Iedere verkoper heeft te maken met verzendkosten, geen enkele webwinkel die gratis kan verzenden. Dus gratis verzending bestaat niet! Bestel je bijvoorbeeld bij het immense BOL, dan heb je in 90% van de gevallen met een externe verkoper te maken. Aangezien zij niet appart eenmalig verzendkosten kunnen berekenen doen zij dit in de verkoopprijs. Bestel je twee of meer artikelen, dan betaal je dus ook twee of meer keer verzendkosten. Zie hieronder het voorbeeld van een audio kabel bij Kabel4U.nl en dezelfde bij BOL.

1.5 Meter | Stereo-Audiokabel | 2x RCA Male - 2x RCA Male | Zwart

Bij kabel4U.nl betaald je 1,45 euro en eenmalig 1.95 euro verzendkosten, totaal: 3.40 euro. Bestel je er 2, dan betaal je totaal 4.85

Bij BOL betaal je bij de voordeeligste aanbieder 4.80 euro. Bestel je er 2, dan betaal je 9.60 euro.

Met deze feiten weet jij waar je voordelig zaken kunt doen!

Kabel4U.nl uw meest voordelige audio kabel specialist.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »