GoPro accessoires en de Action camera, het hoef niet duur te zijn

GoPro accessoires en de Action camera, het hoef niet duur te zijn

De GoPro is een uiterst populair compact camera en heeft de laatste jaren behoorlijk terrein weten te winnen bij de consument. Veel mensen beschikken over een GoPro of een soortgelijke Action Camera. Wij laten in deze Blog zien dat een action camera en de accessoires niet duur hoeven te zijn.

GoPro accessoires en de Action camera, het hoef niet duur te zijn

Altijd al een GoPro of een action camera willen hebben? Of ben je al een gelukkige bezitter van deze handige type camera? Lees dan onze Blog en kom er achter dat de GoPro accessoires echt niet duur hoeven te zijn. Verder behandelen wij het nut van deze camera's en de verschillen in prijsverhoudingen, altijd handig zodat je de juiste keuze kunt maken. 

Meteen nieuwsgierig naar ons GoPro accessoire assortiment? Klik dan HIER 

Je hoort het nog te vaak, mensen die graag een GoPro of een soortgelijke action camera willen aanschaffen maar schrikken van de prijs en dan deze wens maar voor zich uit schuiven. Tja, wil je perse een gloednieuwe GoPro action camera dan ben je zo een paar honderd euro armer, misschien is je vakantie waar je de camera voor wilt gaan gebruiken nog wel goedkoper! En dan hebben we het nog niet gehad over de accessoires voor deze GoPro camera's, noodzakelijk wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan duiken, wandelen of zelfs bergbeklimmen. De meegeleverde GoPro accessoires bij aanschaf van een GoPro of soortgelijke action camera is 9 van de 10 keer vrij summier.

Op de GoPro - Action camera's zal de verkoper niet heel veel verdienen, in het ergste geval speelt hij zelfs net kiet en brengt het dus nagenoeg niets op. Daar in tegen met de GoPro accessoires juist weer wel, dat is het verdien model in deze branche. De Action Camera's niet al te duur maken, maar de camera accessoires juist weer wel. Wij van Kabel4U.nl bieden action camera's aan zoals de GoPro en hebben daarnaast een groot assortiment aan GoPro accessoires, welke ook passen op de meeste universele action camera's. In deze Blog willen wij jullie een richtlijn geven wat normale prijzen zijn voor de Action camera's en de accessoires hier in. 

Ter verduidelijking, GoPro is een merknaam van een action camera, er zijn in de loop van de tijd diverse merken op de markt gekomen als het gaat om action camera's. De GoPro is de meest bekende en in bijna alle gevallen de best presterende action camera, echter daar betaal je dan ook voor. 

GoPro camera, het ontstaan er van

In 2002 is er door Nick Woodman het bedrijf "Woodman Labs, Inc." opgericht, hij en zijn bedrijf staan achter de geboorte van de GoPro action camera's. Niet veel later heeft men de bedrijfsnaam verandert in "GoPro, Inc.", wat een logische stap is wanneer je merk eigenlijk ook je gehele bedrijf is. De Amerikaan Nick Woodman was begin 2000 op een surfreis naar Australië vertrokken, de surfliefhebber ontwikkelde tijdens zijn verblijf daar het idee van de GoPro. Hij wilde graag een camera die compact zou zijn, betaalbaar, maar het belangrijkste hij moest waterdicht zijn. De surfliefhebber wilde zijn avondturen vastleggen op het water, maar een geschikte camera daar voor was er nog niet, tot dat hij hem zelf ging ontwikkelen. 

GoPro camera en de waterdichte behuizing

Leuk allemaal zo'n GoPro of action camera, maar wat kun je er eigenlijk mee? De action camera is zo ontworpen dat deze zeer klein van formaat is, maar nog steeds als gebruiksvriendelijk ervaren mag worden. Naast deze GoPro action camera wordt er altijd een water en stof dichte behuizing meegeleverd, deze behuizing heb je in de meeste gevallen ook nodig. De water en stof dichte behuizing heeft niet alleen deze functie, maar het wordt ook als een bevestiging gebruikt om de camera aan een accessoire vast te kunnen maken. Uiteraard kun je zonder behuizing ook gewoon filmen, maar dan is de camera niet beschermd en valt het nut van deze type camera min of meer weg. Daarnaast bestaan er ook GoPro cases, een soort geraamte waar je de GoPro in kan stoppen. Deze is dan ook weer van toepassing om de camera op een accessoire te kunnen plaatsen zonder dat er een behuizing voor de lens zit, dit komt het beeldkwaliteit alleen maar ten goede. Het nadeel hier van is wel dat je GoPro action camera minder goed beschermd is, zeker niet tegen stof en water, hou daar dus rekening mee. In het kort komt het er op neer dat je in de meeste gevallen de waterdichte behuizing of de case nodig hebt om de camera op een accessoire te kunnen plaatsen. 

GoPro camera en het nut er van

Wanneer jij graag beelden wilt schieten tijdens wat meer extremere omstandigheden, denk daarbij aan hardlopen, mountainbiken, surfen of zelfs duiken, dan heb je daar wel een geschikte camera voor nodig. De action camera is daar uitermate geschikt voor en is daar eigenlijk ook speciaal voor ontworpen, de meest bekende action camera is wel de GoPro en is tevens kwalitatief een van de betere. Echter wanneer je een gloednieuwe GoPro wenst dan zal je daar behoorlijk wat centen voor neer moeten leggen, deze kunnen vrij snel in de honderden euro's oplopen. De action camera's die wij als Kabel4U.nl aanbieden beginnen al vanaf 31.95 euro en ze worden tevens gratis verzonden. 

Nieuwsgierig naar de action camera's van Kabel4U.nl? Klik dan HIER

We hebben al wat uitleg gegeven over het ontstaan van de GoPro camera en daar ligt dan eigenlijk ook de basis van de functionaliteit van deze camera. Vanwege zijn kleine zeer compacte maat en de vele accessoires kun je de action camera eigenlijk overal naar toe brengen en gebruiken. Ga je fietsen of mountainbiken, dan gebruik je een fietsbeugel bevestiging om de camera vast aan de fiets te monteren. Je houd veilig je handen aan het stuur en filmen doet de GoPro action camera zelf wel. Wil je gaan snorkelen of duiken? Gebruik dan bijvoorbeeld de drijvende polsband, hierdoor raak jij je camera in ieder geval niet kwijt. Maar voor het duiken zijn er nog veel meer accessoires te bedenken, je kunt evengoed een borst of hoofdband gebruiken als dat je voorkeur heeft. Met deze twee laatste opties is het dan wel weer verstandig om een drijvend kussentje te gebruiken. Komt de GoPro of action camera op een of andere manier toch los, dan vind jij je camera gewoon weer aan het oppervlak van het water. Als surfer kun je zelfs je camera vast maken aan je surfboard, wat jij wil is bijna altijd wel mogelijk. Ook daar is het dan verstandig om een veiligheidskoord te gebruiken, het liefst ook met een drijvende kussen aan de GoPro. Je hoeft op zulke maatregelen eigenlijk niet te bezuinigingen, klik maar op een van de blauwe links en je ziet de prijzen die wij van Kabel4U.nl hanteren. 

Het verschil tussen de GoPro en een doorsnee ander Action Camera?

We hebben al verteld dat de GoPro aan de basis ligt van alle action camera's die later op de markt zijn verschenen, echter bestaat er nog steeds een groot verschil in prijs en kwaliteit. Voor een GoPro Hero 7 betaal je rond de 350 euro, daar krijg je nog een aantal standaard accessoires bij, die je ook bij bijna elke action camera van een ander merk er bij krijgt. De action camera's van het merk Nedis die wij aanbieden heb je vanaf 31.95 tot en met 64.95 euro. Het verschil zit hem natuurlijk in de camera zelf. We kunnen hier heel technisch op ingaan, maar laten we het gewoon basic houden zodat iedereen het snapt en er uiteindelijk ook wat aan heeft. 

Wil je gewoon fijn kunnen filmen tijdens het snorkelen, fietsen of surfen. En wil je dat het beeldkwaliteit van uitstekende kwaliteit is? Denk hierbij aan Full HD of Ultra HD (4K), dan is een B merk zoals onze action camera's meer dan voldoende. Wil je na het filmen graag je beelden terugzien op je smartphone of tablet? Kies dan wel voor een camera met WiFi. De goedkoopste action camera's hebben vaak een optie om SD kaarten tot 32GB te kunnen lezen, iets duurdere kunnen al 64GB aan. Tja, als je veel filmt zal je wat vaker de beelden moeten overzetten naar een PC, laptop of externe harde schijf, maar dat heb je met een duurdere GoPro ook. 

De Nedis action camera

Ga je voor de puntjes op de I, dan zou je voor een GoPro kunnen gaan, maar daar betaal je dan ook voor. Deze camera's blijven in hoge frame's per seconde filmen, ook op Utra HD (4K) stand. Is een standaard action camera goed voor 60 FPS (frames per seconde) de GoPro kan het dubbele aan. Wil jij je een action camera met spraakherkenning, dan zal je ook aan de GoPro moeten gaan denken. Voor professioneel gebruik, denk daarbij aan het later bewerken van de filmbeelden, ook dan zul je aan een GoPro moeten denken. 

Een GoPro camera

Conclusie

De doorsnee action camera's zijn tegenwoordig heel geschikt voor recreatief en sportief gebruik, de beelden zijn meer dan prima. De accessoires zijn universeel waardoor ze op bijna elk merk action camera te gebruiken zijn. 

De GoPro is een duurdere en kwalitatief betere action camera, de specificaties zijn in veel gevallen net wat hoger dan een doorsnee camera. Voor professioneel gebruik is de GoPro wel een aanrader, zeker wanneer jij later beelden wilt gaan bewerken. 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »