GoPro anti fog inserts - Tips & Tricks - Voordelig 1,95 (12stuks)

GoPro anti fog inserts - Tips & Tricks - Voordelig 1,95 (12stuks)

Wil jij graag mooie beelden schieten met je GoPro action camera? Maar geen zin in een beslagen beeld achteraf? De GoPro anti fog inserts zijn dan de oplossing. We geven in deze blog diverse tips en tricks hoe de GoPro vocht doekjes zo optimaal te gebruiken.

GoPro anti fog inserts

In deze blog gaan we jullie advies geven over het gebruik van de GoPro anti fog inserts. Het algemeen gebruik komt aan de orde en een aantal handige tips om de GoPro anti fog inserts zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. En het kan natuurlijk ook zijn dat je nog nooit gehoord hebt van de anti fog inserts, laat staan waar ze voor bedoeld zijn. Dit alles wordt duidelijk in deze blog, lees dus vooral verder als je geen beslagen camera lens wilt!

Alvast een kijkje nemen naar onze zeer voordelige GoPro Anti Fog Inserts? (Klik op de blauwe link)

Wanneer jij je GoPro of een ander merk action camera gebruikt met een waterdichte behuizing, ontstaat er vroeg of laat altijd condens op de lens en of behuizing. En zeker in bepaalde gevallen zal dit veel sneller ontstaan dan in andere situaties. Wanneer jij fijn aan het zwemmen, snorkelen of zelfs aan het duiken bent, dan leg jij deze avonturen graag vast met je GoPro camera. Het nadeel van water activiteiten en een camera is dat er condens ontstaat, dit zorgt voor een troebele beeldopname en dat wil je natuurlijk niet. Om dit te voorkomen zijn er GoPro anti fog inserts die je in de waterdichte behuizing kunt plaatsen. Deze Engelse benaming wordt eigenlijk overal ter wereld gebruikt, maar om het op zijn Hollands te zeggen, het zijn gewoon vocht vreters.

Nu jij weet waar de GoPro anti fog inserts voor bedoeld zijn gaan we wat dieper in op deze materie. Het fijne van deze vocht vreters is dat ze meerdere malen te gebruiken zijn. Maar daarnaast kun je ze ook zo optimaal gebruiken door te weten, hoeveel je er moet gebruiken in welke situatie. En hoe vaak en hoe lang je ze kunt gebruiken. Je kan natuurlijk je behuizing volproppen met anti fog inserts, maar dat is zonde en ook helemaal niet nodig. 

De GoPro anti fog inserts van Kabel4U.nl

De anti fog inserts van Kabel4U.nl zijn van het merk Puluz en verkrijgbaar in een set van 12 stuks. En je gelooft het misschien niet, maar deze vocht vreters zijn bij ons verkrijgbaar voor maar 1,95 euro! Wij kunnen dit product zo goedkoop aanbieden aangezien wij officieel dealer zijn van het merk Puluz. We hebben gekozen voor deze lage prijs omdat de GoPro anti fog inserts een houdbaarheid heeft. Bij een aantal keer gebruik verliest hij zijn vocht opname en is deze niet meer te gebruiken. (of toch wel? Lees dan de blog verder Tips!) Goed, uiteindelijk zal je ze moeten vervangen voor nieuwe. En als de prijs dan zodanig hoog is (kijk gerust bij andere aanbieders), dan is het gebruik van je action camera een dure hobby, dat hoeft dus niet. Kijken we naar de kwaliteit dan durven wij te stellen dat deze gelijkwaardig zijn dan andere duurdere merken. Goedkoop is in dit geval zeker geen duurkoop!

Hoe de GoPro anti fog inserts te gebruiken?

Om vocht en of condens in je behuizing te voorkomen dien je gebruik te maken van de anti fog inserts. Open de lege waterdichte behuizing van je camera en plaats in alle hoeken een vocht doekje (inserts). Druk ze eventueel een beetje aan tegen de wand van de behuizing zodat ze niet omvallen voordat je de camera er in stopt. Nadat je in een aantal hoeken zo’n anti fog insert geplaatst hebt kun je de camera in de behuizing plaatsen. Sluit vervolgens de camera behuizing en je bent klaar om te filmen zonder condens vlekken op het beeld.

De GoPro anti fog inserts optimaal gebruiken

Dat de GoPro vocht vreters een ideaal maar eigenlijk ook een noodzakelijk iets is, dat moge duidelijk zijn. Maar goed, wanneer zet je deze anti fog inserts in? Hoeveel moet je er gebruiken? Dit alles is van belang hoe en waar jij de action camera in wilt zetten. 

Laten we voorop stellen dat er altijd vocht is, hoe droog het weer ook lijkt te zijn, vocht is er altijd. Stel het is droog weer en je gebruikt je GoPro bij het wandelen, hardlopen of aan een stuur bevestiging van je fiets. In dat geval is het gebruik van 1 tot 2 vocht doekjes meer dan voldoende. Heeft het de dag of nacht er voor geregend en het is overal nog redelijk vochtig, gebruik dan minimaal twee anti fog inserts. Al lijkt het misschien wat overdreven, maar bij langdurig gebruik van je camera en zeker bij warm weer, ontstaat er uiteindelijk toch condens in de behuizing. Het is uiteindelijk heel spijtig als je uren gefilmd hebt en achteraf toch blijkt dat er condens vorming voor de lens is ontstaan. Het komt er op neer, gebruik ook bij droog weer anti fog inserts. 

Maar goed, laten we een duik in het water nemen. Voor veel vakantiegangers is tegenwoordig een action camera een heel leuk stukje “speelgoed”. Tegenwoordig hoeft zo’n action camera helemaal niet eens zo duur te zijn en is de kwaliteit van minder bekende merken er aardig op vooruit gegaan. Ook zo hebben wij bij Kabel4U.nl een drietal action camera’s op voorraad, geïnteresseerd?  Klik dan HIER.

Genoeg reclame…. Laten we terug gaan naar het onderwerp. Wanneer jij op vakantie gaat naar een warm land, met zon, zee en strand. Dan is het vanzelfsprekend dat je ook onder water gaat filmen. In dit geval zijn de GoPro anti fog inserts zeker een noodzaak. Je zoekt in dit geval het vocht letterlijk op en ook al is je behuizing waterdicht, vocht komt er uiteindelijk zeker doorheen. Wij adviseren in dit geval zeker gebruik te maken van vier anti fog inserts doekjes. 

Plaats de vocht vreters in alle hoeken van je behuizing om een zo optimaal bereik te krijgen. Druk ze enigszins aan zodat ze niet omvallen wanneer jij de camera er in wilt plaatsen. Ter info: in veel gevallen kun je ook eerst de GoPro camera plaatsen en vervolgens in de loze ruimtes van je behuizing de vocht doekjes plaatsen. Echter gaat dit niet op bij alle behuizingen. 

Conclusie aantal gebruik anti fog inserts 

  • Bij droog weer en geen vochtige omgeving is 1 anti fog insert voldoende. 
  • Bij droog weer maar wel een vochtige omgeving, gebruik minimaal 2 anti fog inserts.
  • Bij gebruik onder water is minimaal 4 anti fog inserts aan te bevelen. 

 

Tip! Gebruik je GoPro anti fog inserts meerdere malen dan voorgeschreven

Wanneer je een groot gebruiker bent van de vocht doekjes voor je action camera, dan is het voor je portemonnee niet fijn om elke keer weer nieuwe te moeten bestellen. Laat daar nou een handigheidje voor zijn waarmee jij je aanschaf kan beperken. 

De GoPro anti fog inserts zijn tot wel vier maal toe meer te gebruiken. Wanneer de vocht doekjes wat nat aanvoelen hoef je ze niet meteen weg te gooien. Pak een pan en leg de anti fog inserts er in. Vervolgens verwarm je het geheel 5 minuten lang in een hete lucht over. Zorg er voor dat de oven op 150 graden staat en niet warmer. Verwarm ze ook niet langer dan 5 minuten. Wanneer je dat gedaan hebt kan jij de anti fog inserts opnieuw gebruiken. Dit kun je maximaal vier maal doen, daarna houd de functionaliteit op.  Met deze tip bespaar jij op de aanschaf van de vocht vreters voor je camera. 

Bestel ze eenvoudig online bij Kabel4U.nl, de GoPro Anti Fog Inserts voor maar 1,95 euro!

Geïnteresseerd in andere GoPro accessoires? Klik dan op de blauwe link.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »