Hoe voorkom je kabelbreuk? 5 handige tips!

Hoe voorkom je kabelbreuk? 5 handige tips!

Het komt vaak voor en het is grotendeels te voorkomen, kabelbreuk. Hoe we dit kunnen tegen gaan, lees hier de 5 tips in onze Blog.

Tip 1: Rol je kabels op de juiste manier op

Wat je nog steeds veel ziet is dat mensen hun kabels middels hun elleboog en achterzijde van hun bovenarm oprollen. Als u de kabel op een juiste manier heeft opgerold, gebruik dan een kabelbinder om het geheel bij elkaar te houden. Misschien een beetje overbodig, maar knopen in kabels leggen is vragen om kabelbreuk, niet doen dus.

Geïnteresseerd in een video hoe kabels op te rollen? Zie VIDEO

Tip 2: Zorg goed voor je connectoren

In veel gevallen ontstaat kabelbreuk door losgeraakte connectoren, de connector is het meest kwetsbaarste gedeelte van de kabel, hou daar dus rekening mee. Zorg voor voldoende ruimte tussen je apparatuur en bijvoorbeeld een muur. Wanneer je een televisie middels een HDMI kabel aansluit, zorg dan dat de HDMI kabel niet klem kom te zitten tussen de televisie en de muur. Wil je niet al te veel ruimte tussen je televisie en muur, gebruik dan HDMI verloopstukken van 90 of zelfs 270 graden. Voor bijvoorbeeld audiokabels, gebruik in dat geval verloopkabels, zo ontstaat er ook geen signaalverlies.  

Tip 3: Berg je kabels fatsoenlijk op

Het klinkt voor zich, maar toch benoemen we het maar. Trek niet aan kabels om ze bijvoorbeeld uit apparatuur te krijgen, kabels zijn daar niet op berekend en pluggen gaan daardoor stuk. Ook kan uw apparatuur beschadigen aan de connectors. Wanneer ze op de juiste manier zijn opgerold, gebruik dan een kabelbinder of het liefst een case (sleeve). Noteer op de case welke kabel er in thuis hoort, berg het vervolgens netjes op. Bekabeling raakt hierdoor niet in de war met andere kabels, daarnaast heb je de juiste kabel sneller gevonden. 

Tip 4: Leg je kabels bij gebruik netjes weg

Kabelbreuk kan ook eenvoudig ontstaan wanneer iemand op je kabel staat of er overheen rijdt. Zorg er voor dat je bij het uitleggen van de kabels deze aan de randen van het podium uitlegt, gebruik daarbij eventueel ook kabelbinders wanneer er meerdere kabels uitgelegd worden over dezelfde route. Leg ze in geen geval dwars over het podium, dit is niet alleen slecht voor je kabels, maar ook nog eens levensgevaarlijk. Je kunt er over struikelen met alle gevolgen van dien. Gebruik eventueel ook een kabelbrug, zeker wanneer kabels over de openbare weg lopen.

Tip 5: Hang je kabels uit alsof je de was doet

Bochten en knikken in je kabels zijn vervelend en over een langere tijd ook geen vooruitgang voor de kabels. Je kunt ze er eenvoudig uitkrijgen door de kabels op te hangen, door het eigen gewicht gaan de bochten en knikken er van zelf uit. Je kunt je kabels over bijvoorbeeld een waslijn hangen, of in het trappenhuis van je woning. 

Met deze tips gaan je kabels veel langer mee, heb jij nog een aanvulling? Hieronder kunt een reactie achter laten en bij geschiktheid zullen wij deze publiceren. 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »