iPhone kabel bestellen? Ga dan voor MFI gecertificeerd!

iPhone kabel bestellen? Ga dan voor MFI gecertificeerd!

Veel mensen met een iPhone en of iPad kennen het wel, net een "niet originele" kabel besteld, werkt deze niet naar behoren, foutmeldingen en laden ho maar.... MFI kabels brengen uitkomst!

MFI gecertificeerde oplaadkabel voor de iPhone en iPad

Yes, voor nog geen 3 euro een iPhone kabel gekocht, hij ziet er stevig en mooi uit, dat moet wel wat zijn denk je. Thuis aangekomen probeer jij je nieuwe kabel meteen uit en helaas hij doet het niet, je ziet een foutmelding en je iPhone of iPad wordt niet opgeladen. Grote kans dat je laadkabel niet MFI gecertificeerd is.

Wij van Kabel4U.nl vinden het te betreuren dat nog steeds grote gerenommeerde retail concerns zoals Action en Bol.com, deze niet gecertificeerde iPhone - iPod kabels aanbied. Bij Kabel4U.nl gaan we voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, en kwaliteit zal dan net even ietsjes duur zijn, je komt uiteindelijk goedkoper en veel beter uit.

Waar staat MFI gecertificeerd nu eigenlijk voor?

MFI staat voor "Made For iPhone - iPod - iPad" en is een programma wat is opgezet door Apple. De techniek achter de iPhone lightning kabel, ook wel 8-Pin kabel genoemd heeft zijn patentrecht verloren waardoor andere fabrikanten de iPhone lightning kabel morgen reproduceren. Deze lightning kabels worden nog steeds massaal geproduceerd in vooral China, dit zonder enige keurmerken, veiligheid en kwaliteitseisen aan gekoppeld. 

Apple heeft besloten om deze "namaak" kabels van slechte kwaliteit een halt toe te roepen, door middel van het MFI programma. De iOS software is tegenwoordig zo ingesteld dat laadkabels voor de iPhone en iPod alleen geaccepteerd wordt wanneer de kabel is voorzien van een chip met een uniek identificatie nummer, ook wel de MFI chip genoemd. Als fabrikanten gebruik willen maken van deze chip voor hun iPhone en iPad kabels, dan dient men eerst het MFI programma te doorlopen. De kabels van deze fabrikant dienen aan de veiligheid en kwaliteitseisen te voldoen die Apple heeft opgesteld in hun MFI programma. 

Als een laadkabel niet zo een chip bevat dan zal de kabel slecht of in zijn geheel niet werken.

Hoe weet je of je kabel MFI gecertificeerd is?

De meest eenvoudigste manier is om op de verpakking te zoeken naar onderstaand logo, indien deze ontbreekt dan mag je er van uitgaan dat de kabel niet MFI gecertificeerd is. 

Een iets ingewikkeldere en tijdrovende manier om dit uit te zoeken, is om de database van Apple MFi certificeerde partners te raadplegen. Aan de hand van een EAN nummer, model of merk kun je controleren of het product MFi gecertificeerd is. 

Is het erg als je kabel niet MFI gecertificeerd is?

Met een MFI gecertificeerde kabel mag je er van uitgaan dat je kabel ten alle tijde compatibel is met je iPhone - iPod - iPad, dus ook na iOS update's. Wanneer je kabel niet gecertificeerd is dan zal je vaak de foutmelding in het scherm krijgen dat je kabel niet compatibel is met je iPhone of iPad. Wanneer de kabel wel laad heb je kans dat de kabel niet kan synchroniseren, anders gezegd, bestanden overzetten middels je kabel. Verder kun je te maken hebben met langzaam tot zeer langzaam laden, overbelading waardoor je batterij defect raakt, hete connectoren zoals de USB of Lightning aansluiting, dit laatste kan kortsluiting veroorzaken en is dus gevaarlijk. 

Conclusie:

- MFI gecertificeerde kabels zijn even betrouwbaar als de originele Apple kabel, ze blijven ten alle tijden goed en veilig functioneren.

- Niet gecertificeerde Lightning kabels zijn onbetrouwbaar, gevaarlijk en zijn dus uiteindelijk een miskoop.

Bij Kabel4U.nl hebben wij MFI gecertificeerde Lightning kabels voor de iPhone en iPad, dit voor een zeer vriendschappelijke prijs.  

Klik HIER voor ons iPhone - iPad kabel assortiment. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »